Kliederkerk pop-up

SINT MAARTEN IN DORPSKERK ABCOUDE

Op zondag 11 november organiseert de Dorpskerk Abcoude voor het eerst een Sint Maarten middag!

Lampionnen maken, het verhaal van Sint Maarten en een gezonde maaltijd
Vanaf 15.30u is de kerk open en kunnen er lampionnen geknutseld worden. Voor wie al een lampion heeft zijn er ook allerlei andere (knutsel)activiteiten en spellen. Om ca 17u wordt het verhaal van Sint Maarten verteld en de liedjes geoefend. Daarna is er de mogelijkheid om samen een gezonde maaltijd te eten, voordat iedereen (op eigen gelegenheid) de deuren langsgaat met de zelfgemaakt lampionnen. De middag is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Inzameling voor vluchtelingen
Omdat Sint Maarten zijn jas deelde met een arme man, kun je deze middag in de Dorpskerk o.a. winterkleding inleveren voor arme vluchtelingen. De inzameling is bestemd voor Stap Verder, een project in Amsterdam Zuidoost waar veelal ongedocumenteerde vluchtelingen worden voorzien van de meest basale hulp, zoals voedsel en kleding. Stap Verder zou erg geholpen zijn met:

  • Winterkleding, zoals jassen, lange broeken, truien, mutsen, wanten etc. voor zowel volwassenen als kinderen
  • Verzorgingsproducten, liefst shampoo, douchegel of wasmiddel
  • Speelgoed, zoals een auto of een pop, liever geen speelgoed dat bestaat uit kleine stukjes zoals puzzels en lego
  • Voedsel, liefst rijst, olie, tomatensaus, blikjes sardietjes
  • Huisraad, zoals handdoeken, pannen, servies

Stap verder is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Sociëteit Afrikaanse Missiën en de Stichting Pastoraal Diaconaal Centrum Bijlmermeer. Stap verder richt zich op het verbeteren van het welzijn van mensen uit Zuidoost. In de praktijk is Stap Verder een inloopcentrum waar ongedocumenteerde vreemdelingen op diverse vlakken hulp krijgen. Zo wordt er Nederlandse taalles gegeven, er is een sociaal spreekuur, een juridisch spreekuur en voorlichting van de Dokters van de Wereld. Ook kunnen mensen bij Stap Verder douchen of een was draaien, er is een weggeefkast waaruit mensen kleding en huisraad kunnen halen en er wordt voor mensen gekookt. De Dorpskerk Abcoude ondersteunt Stap Verder al jaren.

Meer informatie over Stap Verder vindt u op www.stapverder.org